Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 2 november 2015

De wereld draait door, en de molen ook.

Dat kwam zomaar in me op van de week, wat er ook gebeurd in het leven, de wereld draait gewoon door, met al zijn seizoenen, steeds maar weer, en om met de woorden van de Desiderata  te spreken; Met al zijn klatergoud, somberheid en vervlogen dromen, is dit nog steeds een prachtige wereld. Even helemaal lezen, is echt de moeite waard.Ik heb hem hier wel eens meer aangehaald.
Even nog een keer een (laatste ? ) herfstblogje hoor, het weer leent zich er zo voor, dit is met recht een ouwewijvenzomer, oktober is zo,n mooie maand, de bladeren hangen nog net aan de bomen.Het was nog steeds heerlijk weer afgelopen week, fris, zeker wel, je kon een dik vest of trui wel gebruiken, maar dat heeft ook wat, de frisse prikkelende kou en dan het waterige zonnetje en een dikke wollen trui, heerlijk. Wij hebben nog wat gefietst over het eiland.
Kippenvoer halen bij de molen in Oostvoorne, kan het aardser? Het blijft een prachtig object om te fotograferen, ik ben dol op die mooie mosterdgele kleur in combinatie met groen en crème.Het waaide behoorlijk, zo,n holle, bolle warmerige wind die niet akelig is om tegenin te fietsen, zonnetje erbij, geweldig, kan het Hollandser?Ik was op zoek naar paddenstoelen, een lezer van mijn blog schreef dat er een vliegenzwam te zien was ergens in Oostvoorne, dat was niet tegen een dove gezegd, er op af....
En inderdaad, er stonden er een aantal, maar blijkbaar is er een teloorgang aan de gang tav paddenstoelen in het algemeen en in het bijzonder de enige echte rood met witte stippen kabouterpaddestoel gezien het artikel in de krant.
Leuk voor mijn blogboek, leest het kleinkind later in het boek van oma, zegt tie, papa, wat is een vliegenzwam???? Wij kwamen er nog wel genoeg tegen gelukkig.Maar deze.....deze foto vind ik echt een absoluut toppertje, helaas niet zelf genomen, maar zo moet een vliegenzwam zijn, geleend van internet, op de Veluwe genomen, G*E*W*E*L*D*I*G
Deze inktzwammen stonden vlak bij ons huis staan en waar ze vroeger daadwerkelijk inkt van maakten.
Prachtig die paddenstoelen nu overal, en bijzonder, de bloemen van de herfst kun je ze wel noemen, zeker die vliegenzwam.
Het blijven fascinerende dingen, paddenstoelen, waar een zweem van mystiek om heen hangt, dat vind ik zelfs al van een champignon als ik die doorsnijd.
Oefenen met de camera, zeldzame witte reiger gisteren in het zonnetje, wat is het toch moeilijk om je camera goed stil te houden bij een groot zoombereik,
En een statief vind ik niets bij spontane foto,s. op de fiets.Deze mijnheer is beter gelukt.
S,avonds lekker bij de kachel die nu weer elke dag aan is,is het goed toeven en worden er nog steeds mandjes gemaakt, dat verveelt helemaal niet.Ik maak er 25, die zet ik aan elkaar tot een vierkant van 130 cm, en er komt geen rand omheen, ik wil het echt niet groter, maar een beetje jammer is het wel,
Want ik hou van grote quilts,maar goed, anders verdwijnt de quilt op de stapel, en met deze maat hangt hij straks mooi te zijn in de keuken.Mooi boek gekocht en de titel past wel bij dit blogje, ik hou van "The past"of het nou een molen is, of een quilt, of een oud boerderijtje, doe mij maar "the past "ipv the future.Enne.....Pssstt.....top is klaar hoor.......volgende keer laat ik hem zien.
Om nog even in de herfststemming te blijven, de herfst, tijd om in je innerlijke zelf  te kijken naar wat er is, wat er kan komen, en wat daar voor nodig is, moed, lef, of is het goed zoals het nu is? Goed om daar soms bij stil te staan, de herfst is er een mooie tijd voor, bezinning.
Het was er ook het weer wel voor, zo stilletjes en sereen buiten,veel en niet veel gedaan, veel werk in de tuin, op de camping, de mannen dan, mensen denken altijd dat het werk stopt als de kampeerders vertrokken zijn, mwah....niet helemaal, werk gaat hier altijd door, het hele jaar rond, er zijn voor de werkvermindering op de lange termijn heggen weggehaald, die hoeven we dan ook niet meer te snoeien....
Wij hebben in totaal wel een paar kilometer heggen te snoeien op en rond het hele terrein, in alle soorten en maten,en dat word beetje veel.....drastische maar doeltreffende oplossing.Geeft in elk geval weer meer uitzicht.Nu zijn er op deze plek bramen en frambozen geplant, ik weet zeker dat de reeën zich al staan te verkneuteren..........;)
Ik zat zoals gezegd ook zo af en toe lekker knusjes binnen bij de kachel, vooral s,avonds, om zes uur is het nu al donker, we eten ook weer in het donker.Het is zo mooi om aan het eind van de dag in de vochtige schemering achter op het land te staan en over de vers geploegde landerijen heen te kijken.Dan kom je binnen, lekker warm bij de kachel, waar de appeltjes en het stoofvlees al staan te sudderen, het kon slechter.........
Blij dat ik brei, de shawl van Wieke van Keulen in eigenste kleuren, en misschien wordt het ook wel een col, quiltwerkje erbij , soepies, héérlijke herfst.Zoonlief heeft de eerste tentamens elke dag s,morgens, dus is veel vrij,en daarom hebben we saampjes de komende week uitgeroepen tot "bladerharkweek......" Fijne week allemaal weer! 

13 opmerkingen:

 1. Zo kan er weer een week tegen aan na het lezen van jou blogje.
  Mooi zijn ze he! witte reigers. Al zijn ze minder zeldzaam als jaren geleden. Hier in de buurt dan.
  Hopelijk laat de zon zich deze week ook nog zien maar het is nu nog potdicht van de mist.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi en positief bericht weer. Had ik echt even nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. piep mmm wat heerlijk jouw maandagochtendblogje..genoten..en nu hop hop beginnen aan zo een hetfstdag met zon...
  knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk blogje weer vol moois. Vliegenzwammen zien we hier ook niet veel meer, zo jammer !
  Je mandjes zijn om op te eten en je breiwerk is een plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige plaatjes weer om blij van te worden na de vele dagen met mist.
  De tekst stuur ik door aan iemand die het heel goed kan gebruiken.
  Succes voor puberzoon en jullie met t bladharken.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superweertje voor al deze klusjes! Ook wij hebben veel paddenstoelen in de tuin, geen vliegenzwammen maar saaie bruine!
  Prachtige sjaal trouwens..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kleuren heeft de molen. Is wel een ideetje voor een quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker herfstig blogje met veel geniet-momenten, waarvan ik even heb genoten tijdens een pauze-moment in wederom het begin van een hectische week. Ik ben heel benieuwd naar de top van je mandjesquilt,,maar weet al zeker, dat hij prachtig is. En de shawl wordt ook een plaatje.
  Fijne bladerharkweek gewenst en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk zoals je ons weer meeneemt. Ik zie de seizoenen door je ogen. En het werk op de camping ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige tekst Jeannet, heb hem even helemaal gelezen.
  Ook prachtige foto's. Leuk die vliegenzwammen, dan zie ik daarbij altijd een kabouter met een rode puntmuts. Helaas dit jaar geen vliegenzwam gezien.
  Wat zijn je mandjes toch prachtig, die kleuren zo lief en zacht. Echt "the past" kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kom nog even terug op je paddenstoeltjes.
  Las net dat er momenteel 5.000 verschillende paddenstoelen geteld zijn in Nederland, terwijl het er in 1995 nog 3.500 waren.
  Elk jaar komen er zo'n 100 nieuwe bij.
  Vind het best veel, maar zo staat het er.
  Hoeveel er verdwijnen staat er weer niet bij, maar de enige echte Kabouter paddenstoel is toch echt wel aan het minderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gezellig blogje, voel je kacheltje gewoon branden met je mooie mandjes blokken erbij. En dat breiwerk vind ik echt zo mooi zeg.....................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Such a lovely blog post. Thank you for sharing your wonderful countryside, inspiring basket blocks and scarf. What a treat! Penny

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.