Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 24 mei 2019

De stad en het platteland

Of andersom....de plattelandsstad...ik schrijf altijd over het heerlijke platteland, daar wonen we tenslotte, dus dat is logisch natuurlijk, maar toch, steden kunnen toch ook wel ernstig mooi zijn, wij wonen vlak bij Rotterdam, het spijt me erg voor de Rotterdamliefhebbers, maar mij doet het niks, of laat ik zeggen,, ik heb er weinig mee.
Afgelopen week zijn we naar Leiden geweest, en dat was een aangename ontmoeting met een heerlijke kneuterige, gezellige en vooral ook groene rustige relaxte stad!
Wat een feestje om daar te lopen en te kijken, mijn hart ging er van open, ik hou van oud, antiek en geleefd, daar waar de tand des tijds zichtbaar aan voorbij is gegaan en dan kom je in Leiden wel aan je trekken. Hieronder een raam van de mooie Pieterskerk.
Om te beginnen staat er de natuurlijk de oudste universiteit van Nederland, waar de Oranjes ook hebben gestudeerd, op het legendarische Rapenburg.Daar hadden ze een eigen huis, en wie weet, nog wel.De meisjes moeten tenslotte ook studeren, en waar zou dat anders zijn dan in Leiden.
Kan je je voorstellen dat wij daar, als simpele plattelanders, aan dat legendarische Rapenburg zomaar aan de lunch zaten! Vlak naast twee superdeftige heren, in rokkostuum (!)  die kom je daar dus gewoon tegen, daar kon ik natuurlijk geen foto van nemen.
Het was bijzonder om daar zomaar op een doordeweekse dag door Leiden te banjeren, iets anders zien dan reeën in je tuin verruimt je blik naar buiten weer
Leiden is ook een stad van fietsen, wat een fietsen hebben we gezien, ongelofelijk, overal, langs de grachtenpanden natuurlijk, en bij de universiteit, wat een vrolijkheid om een stad te beleven waar zoveel jonge mensen lopen, zoveel jonge mensen bij elkaar die allemaal hun idealen en dromen daar trachten waar te maken.
Die sfeer vond ik heel bijzonder. Nou was het ook prachtig weer, we boften, de zon scheen, de terrasjes zaten vol, het was er niet megadruk gelukkig, voorjaar, alles klopte, en toen, daar in een steegje, kwam ik de winkel der winkels tegen.!
Ja, trouwe lezers weten het nog wel, mijn verhaal over onze Roode loper, op de trap, de 100 % wollen loper van Roger Oates, uit Engeland. Wow, en daar stonden de stalen uitgestald, zo,n leuke ontmoeting met de zoon van de eigenaar. De eerste winkel zit in Hummelo, en dus ook met een filiaal in Leiden en sinds kort in Utrecht.Absolute aanrader voor wie een loper op zijn trap wil, de keuze is reuze.Jammer dat ik maar één trap heb.
We gaan het beleven, feit is in elk geval dat zo,n kneuterige stad wel past bij een stoere plattelander, het is net een groot dorp, en ik verdenk zoonlief er stiekem wel eens van, dat hij niet alleen voor dat Frans naar Leiden wil, want laten er nou ook nog maar liefst negen ( ! ) molens staan! Als dat niet goed gaat komen........
Op het platteland gaat het leven zijn gangetje, zoals dat zo gaat met de seizoenen, ik kwam van de week de plek tegen waar een deel van de afgeknauwde tuinbank hing.......welja...
Dan kan je beter zulke bijen in je tuin hebben, die zijn in elk geval rustig, ik struikelde haast over een hoornaar, die naar binnen was komen vliegen, wat een joekels zijn me dat zeg, gevangen, hij tolde op de grond, suikerwater gegeven, nog wel op een schoteltje van mijn moeder, en verbeelde ik het nou dat tie me toch wat dankbaar aan keek toen hij zijn weg vervolgde ? 9 naar buiten hoor, dat wel natuurlijk)
Er is de nieuwe serie van Di Ford, weer prachtig, kan niet anders zeggen, het blijft een bepaalde stijl die ook weer per collectie allemaal bij elkaar past, en ik hou van winkels waar je ook 10 cm mag kopen, dat is net leuk voor dat accentje waar je niet veel van wil hebben.
Ik heb de andere series er eens bij gelegen, en zo zie je hoe mooi dat allemaal matcht, hoewel ik er zeker van ben dat als je koopt wat jou smaak is, wat je mooi vind, altijd zal matchen met wat je al hebt, want dat vond je ook mooi.
Het gaf me het idee om een DFD te maken, huh....DFD....ja, geen GFT of een EEG maar een DFD, ofwel, een Di Ford Doos, een doos om al haar lapjes in te bewaren, ik had nog een houten doos, Annie uit de kast gehaald, en voilla,,,duck egg van Annie, voor de DFD.
Toen kwamen die mooie scrappapiertjes ook weer goed van pas! Ik noem ze maar mijn papieren quiltstofjes.En zo ziet die DFD er uit als tie gevuld is, toch lang niet slecht he, zou ik zo denken? Doosje open, doosje dicht, steeds weer een ander gezicht, mmmmmm Je moet toch bezig blijven he?
En zien jullie het? De doos is royaal van formaat, er kan nog meer bij, dus dat er nog maar veel mooie inspirerende series van Di Ford mogen volgen! Fijn weekend allemaal weer en een

Hartelijke stadse plattelandsgroet, Jeannet

15 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk weer een blogje van jou.
  Mooie foto's ook. Zou bijna denken dat je daar als toerist rondliep. Hihi...
  Mooie doos het je gemaakt voor al die mooie lapjes. Bijna sonde om dicht te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Leiden te zien en de Pieterskerk waar jaarlijks de boekbindbeurs gehouden wordt in november.En de stad waar mijn schone zus woont.
  Prachtig zijn deze stoffen van Di Ford en je hebt een mooie doos bij gemaakt.
  Doos dicht en niemand ziet je stoffen schat liggen.
  Daar komt weer een mooie quilt van.
  Goed weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Piep

  Wat een zaaalig blog, Leiden een zalige stad, we waren er al meermaals,
  En Di.. I love here... en de stofjes zijn yummie om van jouw doos nog maar te zwijgen.
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, zo'n stads-maar-dan-landelijk blogje, met de sfeervolle foto's van de met historie doordrenkte stad Leiden; zo mooi. Je zoon zal er vast van gaan genieten, en niet alleen van de historie. Ook genieten is jouw geweldig mooie DFD, met de minstens zo mooie schat aan Di Ford-lapjes. Ik onderschrijf jouw wens, dat er nog maar heel veel collecties mogen volgen, van harte. Heel fijn weekend gewenst (waarin die DFD van mij er nu ook eindelijk gaat komen, hoop ik) en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja zeg Leiden......had ik dat geweten hadden jullie een bakkie kunnen komen doen. Net buiten Leiden waar nog veel meer molens staan.
  Prachtig zijn de stoffen van Di en in het DFD doosje komen ze heel mooi tot hun recht. Ik geloof dat ik er me ook maar eens mee gaan verwennen 😃.
  Succes met het kamer zoeken, dat zal best nog een klus worden. Mijn dochter woont in Leiden ik zal in ieder geval eens bij haar informeren.
  Fijn weekend.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was in april in Leiden om te winkelen en ik vond het ook een erg fijne stad. Niet al te druk en een prettige sfeer.

  Mooi doosje heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk uit in Leiden. Mooie stad inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat jullie in Leiden waren en zoonlief daar wil gaan studeren. Met 9 molens moet het wel een heerlijke plek voor hem zijn, maar ook met zoveel medestudenten en jonge mensen.
  De hoornaar die jij gered heb... hoorde net op het nieuws dat die bestreden moeten worden, omdat ze heel veel gewone bijen opeten, en daar zijn er al niet zoveel meer van. Dus eigenlijk had je wat anders moeten doen met die reuze bij :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je zoon daar gaat studeren, gaat moeders vast hem geregeld opzoeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn weer een blog en met mooie plaatjes! Goed plan van zoonlief. En mooie doos heb je gemaakt voor die prachtige lapjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk blog om te lezen. Vooral doorgaan! Ik denk dat ik binnenkort maar eens naar Leiden ga😀

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk weer..en ziet er goed uit Leiden...wat leuk dat zoonlief daar wil gaan studeren!....en prachtige doos die je hebt gepimpt voor de stofjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een hele leuke stad vind ik Leiden. Een beetje klein Amsterdam. Ook varen door Leiden is erg leuk om te doen. Een mooie verzameling DF lapjes heb je inmiddels. En wat heb je er weer een leuke doos bij gemaakt!🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie stad hoor. De 2 oudsten studeerden er, en de oudste is in Leiderdorp blijven wonen. Vrijdag fietsten we nog daar in de omgeving, Happen en Trappen, Leiden, Oegstgeest,enz. Erg leuk.
  Jouw blog zocht ik vanmorgen, haha, vaste gewoonte.
  Mooie quilt overigens. Misschien moet ik ook maar eens met de machine aan de gang....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik was benieuwd door de titel van deze post. Zelf woon ik ook op het platteland, en vind het heerlijk rustig. Tegelijkertijd heeft het best een hele tijd geduurd voordat ik gewend was aan het gebrek aan voorzieningen.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.