Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 21 oktober 2011

Soms.......zijn er van die dagen.....

Ja, soms zijn er van die dagen, dat je je bedenkt dat je gewoon wat leuks wil voor jezelf, iets kant en klaars, de kasten en dozen zitten vol lapjes en nog veeeeel meer restjes en scraps, ongestreken, dat dan weer wel, en ook niet op kleur, dan bedenk je je dat je eigenlijk gewoon een kant en klaar smaakvol samengesteld pakketje wilt, met gestreken en op maat gesneden stroken,een malletje er bij, en hopla! niet hoeven nadenken en gewoon beginnen!
Nou, van de week had ik dus zo,n dag. Komt er dat leuke poppenquiltje voorbij wat ik al in het "echie" had mogen aanschouwen bij de Quilthoeve een paar weken geleden.Dus ik dacht meteen: Hebben! En daar kwamen al deze mooi gestreken en gesneden stroken uit, héérlijk!
Ik hoefde er alleen maar een smaakvol bakje van PTMD bij te pakken, was gelukkig nog ( of weer) leeg, lapjes er in, paste perfect, of het er voor gemaakt was,
En dan moet dit het uiteindelijk gaan worden, zo simpel, zo eenvoudig, we kunnen het allemaal zo opdiepen uit de scrapjeskast, maar zoals ik al zei, er zijn van die dagen dat je daar gewoon even geen "zin an" hebt, en dat je dat kant en klaar in de bus wilt krijgen, omdat je vind dat je het verdient hebt, of om wat voor reden dan ook. Heerlijk toch dat er dan van die winkels zijn die aan die roeping gehoor kunnen geven, toch ?
En ik kreeg vandaag ook zomaar mijn eerste kerstkaart in de bus! Nou ja je kunt er maar vroeg genoeg bij zijn natuurlijk en uiteindelijk moet er één de eerste zijn!
En nu ik het dan toch over kerst heb........dit stond in de krant, ook ieder jaar weer hetzelfde riedeltje om ons als consumenten er vast op voor te bereiden dat het weer duurder wordt, hebben ze het niet over de mislukte graanoogst zodat het brood duurder wordt, dan zijn de aardappels wel weer te nat en kost het frietje extra en nu zijn dan zijn de kerstbomen wel weer tegengevallen........Ik geloof er allemaal helemaal niets van. Enne....nog erger....de eerste zijn al gerooid, hebben ze toch zeker wel de naalden van vastgelijmd met een spray......dat belooft wat voor de kerst.....
Iedereen een fijn weekend! voor ons is de herfstvakantiekoek al weer op, wat vliegt zo,n weekje toch om, met van alles en niets. Voor het zuiden begint de pret nu pas, geniet er van!

23 opmerkingen:

 1. Ja die pakketjes zijn heerlijk, maar hoeveel heb jij er nog in de kast? Bij mij liggen er meerdere te wachten om gemaakt te worden, maar zo'n schattige mini is wel lekker vlug gemaakt! Fijne laatste vakantie dag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er weer gezellig uit Jeannet! En ach...ze moeten de kranten toch vullen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk die minietjes en deze steekt je misschien aan om een grotere vingerhoedjesquilt te maken .LOL.
  Hier begint de herfstvakantie pas op 31 okt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn je lapjes leuk! Dat gaat vast goedkomen. En wat betreft die kerstboom: wij hebben al 10 jaar een kunstkerstboom. Kost ieder jaar niks meer. En nog geen naald uitgevallen!
  Geniet van de aankomende kerst, je hebt nog even!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, Jeannet, daar kon ik dus ook geen
  weerstand aan bieden tijdens de open
  dagen bij De Quilthoeve, en omdat ik
  toen vroeg was, en ze er nog waren,
  en ik het ook al zo leuk verzorgd (in
  dat zakje met doorkijkruitje) eruit
  vond zien) - kortom, je begrijpt het
  wel....ligt ook bij mij in de kast!!!
  Maar dat lieve bakje is ook een leuk
  idee en heb ik toevallig ook in huis!
  Dat ga ik dus ook eens doen vandaag,
  bedankt voor de tip!
  Fijn weekend (het wordt lekker weer)
  van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Soms heb je gewon de behoefte om jezelf eens lekker te verwennen. Daar zijn die pakketjes natuurlijk heel geschikt voor. Veel plezier met het maken en een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gevaarlijk hoor zo'n klein pakketje; voor je het weet schaar je je bij de grote groep verslaafden... Maar eerlijk is eerlijk hij is mooi. Mijn probleem is dat ik van hele grote pakketjes houd..... Wachten op de kerstman dus. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet er weer uit om zó aan te beginnen. Helaas staan hier vandaag wat andere dingen op de rol, beetje boekhouden b.v. grrrrrr.
  Maar wie weet, vanavond......
  Geniet lekker van deze prachtige herfstdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sommige weken zijn voor kant en klaar en vooral niet te moeilijk. Ik heb ook zo'n week, niet te moeilijk heb het zelf al moeilijk genoeg vooral rechtboven en naar binnen.
  Het is een schatje, Jeannet. Hier begint de herfstvakantie maar daar merken wij niets meer van.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De vingerhoedjes zijn ook zo leuk.
  Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik hou ook wel van een pakketje zo nu en dan

  BeantwoordenVerwijderen
 12. haha! Ik kwam het pakketje gister tegen bij het opruimen van alle handwerkspulletjes. Na het enthousiasme van jouw bericht denk ik dat ik het toch het weekend maar eens op ga pakken. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zalig zo'n pakketje, en zeker als het vingerhoedjes zijn.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een kerstkaart in oktober?? Ik dacht dat ik altijd vroeg was, ik begin te sturen na Sinterklaas maar dit slaat alles....
  Leuk quiltje heb je gemaakt met schattige stofjes. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo, jij ook al aan de vingerhoedjes, het is ook wel een snoepie! En af en toe zo'n hapklare brok is ook weleens leuk. Ja, er is altijd wel iets, dat duurder moet worden, maar we doen er niets aan, helaas. Je eerste kerstkaart, dat is supervroeg, laat de kerst toch nog maar even wegblijven,
  Geniet van de laatste dag, groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Jeannet,

  Wat een leuk pakket van De Quilthoeve zeg, je krijgt er gelijk zin in...
  Ik ben ook met een pakket bezig, Pemberley van Dorry, heerlijk om eens geen stofjes uit te hoeven zoeken maar gelijk aan de gang.

  Groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jij ook al aan de vingerhoedjes Jeannet? Het is wel een schattig quiltje in mooie kleurtjes en inderdaad ook wel eens lekker om het gewoon lekker makkelijk te houden.
  Die kerstkaart is wel héél snel zeg!! Maar wel een hele mooie... is het een zelfgemaakte of kun je deze kaarten zo kopen?
  Ik hou het dit jaar bij m'n kunstboom hoor... ook lekker makkelijk, want we hebben er vorig jaar eentje gekocht met de lichtjes er al in! Dus geen gestoei met snoeren meer... superrrr!
  fijn weekend, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wij hebben de bomen zien staan toen we vorige week het klompenpad in Oene liepen! Maar ze hadden allemaal nog een kluitje en stonden nog op het land, dus die naalden blijven er nog wel even aan.
  Zitten we zo dicht bij het "vuur", zetten we gewoon ieder jaar een nepperd neer! Net als Jolanda hierboven met de lampjes er al in. Stekker erin en klaar is je boom!
  Je vingerhoedjes worden vast leuk. Ik zal die van mij ook weer eens tevoorschijn halen...
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Jeannet, deze week nog geen tijd gehad om je blog te lezen dus nu al een half uur aan het inhalen. Wat een hoop gezelligheid, wat heb je veel en gedaan en vooral wat zijn het allemaal schatjes! En wat goed dat je weer op de fiets bent gestapt! Petje af, wat de sjieke dokter er ook van zegt. Ik vergeef je het bruin van een paar dagen geleden ;-) Ik moet bekennen, dat het taupe achtige bruin heel mooi is. Ik heb zelfs kledingstukken in die kleur. Wat ik vreselijk vind, is echt dat donkerbruine dooie bruin. Maar jouw kleuren en stofjes vind ik altijd super hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk hè die mirakelse hoedjes!
  En nog leuker om hier beneden je stralende snuit te zien op je fiets!
  Zet 'm op!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat lief, zoveel lof over ons pakketje. Dank je wel....
  En verslavend is het wel, want ik ben zelf al aan de 2e bezig.

  lieve groet, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat was dan wel weer heel aardig van de Quilthoeve! Veel plezier er mee! Je tweed quilt ziet er ook erg mooi uit! Geniet van het doorquilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ook ik heb dat vingerhoedpakketje sinds kort in huis, hoop dat net zo'n fijne bezigheid is als mijn hexagonnetjes! Je hebt een leuke site, en..... beterschap met je knie!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.